Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Champignon- og purrequiche

Tidsbruk 45 minutter
11 ingredienser
149 planlagt
Champignon- og purrequiche
Klikk og dra
til kalenderen
Voila! En ekstra fristende, franskinspirert påskepai med ostelokk og spekeskinke.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,5 pakke
Strandaskinke Grilstad
300 g
Champignon
2 stk
Purreløk
5 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
2,5 dl
Helmelk Tine
200 g
Hvitost REMA 1000
1 ss
Olivenolje REMA 1000
150 g
Smør
200 g
Hvetemel
2 fedd
Hvitløk
2 stk
Plastfolie

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Bland smør, hvetemel, og vann (2 ss per 125 g smør) og legg deigen i en pose i kjøleskapet.

Trinn 2

Trinn 2

Kutt purreløken i skiver, sopp i båter og finhakk hvitløken.

Trinn 3

Trinn 3

Fres alt lett i pannen med smør og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Trekk pannen av varmen.

Trinn 4

Trinn 4

Kjevle ut deigen eller trykk den ut med fingrene i en ildfast form.

Trinn 5

Trinn 5

Brett deigen godt oppover kantene. Forstek formen i noen minutter. Ha purre, hvitløk og sopp jevnt utover bunnen.

Trinn 6

Trinn 6

Bland egg, melk, salt og pepper og hell det over bunnen. Strø osten over til slutt. Bak quichen i ovnen i ca. 25 minutter til egget har satt seg. Legg strandaskinke på toppen og server.

Serveringsforslag

Server gjerne med grønn salat.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender