Champignon- og purrequiche

Tidsbruk 45 minutter
11 ingredienser
176 planlagt
Champignon- og purrequiche
Legg oppskrift
i handlelapp
Voila! En ekstra fristende, franskinspirert påskepai med ostelokk og spekeskinke.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,5 pakke
Strandaskinke Grilstad
300 g
Champignon
2 stk
Purreløk
5 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
2,5 dl
Helmelk Tine
200 g
Hvitost REMA 1000
1 ss
Olivenolje REMA 1000
150 g
Smør
200 g
Hvetemel
2 fedd
Hvitløk
2 stk
Plastfolie

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Bland smør, hvetemel, og vann (2 ss per 125 g smør) og legg deigen i en pose i kjøleskapet.

Trinn 2

Trinn 2

Kutt purreløken i skiver, sopp i båter og finhakk hvitløken.

Trinn 3

Trinn 3

Fres alt lett i pannen med smør og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Trekk pannen av varmen.

Trinn 4

Trinn 4

Kjevle ut deigen eller trykk den ut med fingrene i en ildfast form.

Trinn 5

Trinn 5

Brett deigen godt oppover kantene. Forstek formen i noen minutter. Ha purre, hvitløk og sopp jevnt utover bunnen.

Trinn 6

Trinn 6

Bland egg, melk, salt og pepper og hell det over bunnen. Strø osten over til slutt. Bak quichen i ovnen i ca. 25 minutter til egget har satt seg. Legg strandaskinke på toppen og server.

Serveringsforslag

Server gjerne med grønn salat.