Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Ceviche av Salmalaks med avokado

Tidsbruk 40 minutter
16 ingredienser
53 planlagt
Ceviche av Salmalaks med avokado
Legg oppskrift
i handlelapp
En enkel, syrlig og frisk lakserett inspirert av det peruianske kjøkkenet. Et litt eksotisk innslag på det store påskebrunsjbordet, men også veldig godt som forrett.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Salmalaks

300 g
Salmalaks
0,8 stk
Saft og skall av lime
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Avokadokrem

0,8 stk
Avokado
0,2 stk
Eggehvite
0,8 dl
God olivenolje
0,2 ts
Tabasco
0,2 stk
Saft av lime
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Søtpotetchips

0,8 stk
Søtpotet
0,8 l
Solsikkeolje
0,8 klype
Salt

Garnityr

0,2 stk
Rød chili
3,8 kvist
Koriander

Slik gjør du

Trinn 1

Laksen skjæres i 5 mm tykke skiver. Vend dem i limesaft og tilsett deretter raspet limeskall og litt kvernet sort pepper og Maldon salt. Bland godt og la stå og trekke i 10 minutter.

Trinn 2

Mos avokadoen. Visp inn eggehvite og spe inn oljen. Smak til med tabasco, limesaft, salt og pepper.

Trinn 3

Søtpoteten høvles med ostehøvel og tørkes godt. Varm opp oljen til ca. 150° C og friter chipsene til de er gylne og crispy. Ta opp med hullsleiv og la renne av på kjøkkenpapir. Saltes lett. Topp hver chips med tynne lakseskiver og avokadokrem og dryss over finhakket rød chili og koriander.