Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Carbonara

Tidsbruk 25 minutter
4 ingredienser
637 planlagt
Carbonara
Klikk og dra
til kalenderen
Carbonara lages gjerne med spaghetti, men penne er et godt alternativ til denne kremede pastaretten. Dropp fløten – det beste resultatet får du når litt av pastavannet og stekesjyen blandes med eggeplommene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Penne REMA 1000
1 pakke
Lettsaltet sideflesk ca 200 g Nordfjord
4 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 pakke
Parmigiano Reggiano Castelli

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok opp pastavann og ha i salt. Stek sideflesket i en panne uten fett på middels varme. Ta vare på fettet som danner seg under stekingen.

Trinn 2

Trinn 2

Bland eggeplommene og revet parmesan (halvparten) i en stor bolle. Visp det godt sammen. Kok pastaen i ca. 9 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

For hver 4 eggeplomme: bland inn 3 ss pastavann og 3 ss av fettet fra flesket i eggeblandingen. Hell av vannet når pastaen er ferdig kokt og ha den i bollen med egg.

Trinn 4

Trinn 4

Ha deretter i det stekte sideflesket og resten av parmesanen. Bland godt. Server Carbonaraen rykende varm med raust med nykvernet pepper!

Serveringsforslag

Retten blir glutenfri med glutenfri pasta.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender