Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Carbonara

Tidsbruk 25 minutter
4 ingredienser
696 planlagt
Carbonara
Legg oppskrift
i handlelapp
Carbonara lages gjerne med spaghetti, men penne er et godt alternativ til denne kremede pastaretten. Dropp fløten – det beste resultatet får du når litt av pastavannet og stekesjyen blandes med eggeplommene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Penne REMA 1000
1 pakke
Lettsaltet sideflesk ca 200 g Nordfjord
4 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 pakke
Parmigiano Reggiano Castelli

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok opp pastavann og ha i salt. Stek sideflesket i en panne uten fett på middels varme. Ta vare på fettet som danner seg under stekingen.

Trinn 2

Trinn 2

Bland eggeplommene og revet parmesan (halvparten) i en stor bolle. Visp det godt sammen. Kok pastaen i ca. 9 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

For hver 4 eggeplomme: bland inn 3 ss pastavann og 3 ss av fettet fra flesket i eggeblandingen. Hell av vannet når pastaen er ferdig kokt og ha den i bollen med egg.

Trinn 4

Trinn 4

Ha deretter i det stekte sideflesket og resten av parmesanen. Bland godt. Server Carbonaraen rykende varm med raust med nykvernet pepper!

Serveringsforslag

Retten blir glutenfri med glutenfri pasta.