Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Caprizza

11 ingredienser
113 planlagt
Caprizza
Legg oppskrift
i handlelapp
Glad i caprese-salat? Bruk den klassiske blandingen som pizza-topping!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

3 ts
Tørrgjær
8 dl
Hvetemel
2 ts
Salt
6 ss
God olivenolje
5 dl
Lunkent vann

Topping

5 stk
Tomater i skiver
1 pose
Mozzarella i skiver
1 neve
Basilikumblader
1 ss
God olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Ha mel, gjær og salt i bakebollen til en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett olje og halvparten av vannet og kjør på middels-lav hastighet i ett minutt. Tilsett mer av vannet til deigen er myk og lett. Deigen skal ikke være klissete.

Trinn 2

Kjør kjøkkenmaskinen i 5-6 minutter på middels hastighet til du har en smidig deig. Samle deigen til en ball og ha den i en smurt bolle. Dekk over med plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time, men gjerne mer.

Trinn 3

Slå ned deigen på en melet arbeidsbenk slik at luften presses ut av den. Del deigen i ønsket antall enheter.

Trinn 4

Skjær tomater og mozzarella i skiver. Kjevle ut små pizzaer. Legg dem rett på direkte varme på grillen til de får fine grillstriper – det tar bare sekunder. Flytt over til indirekte varme, ta ned lokket og grill et par minutter. Topping legges på umiddelbart etter at pizzaen er grillet.

Flere pizza på grillen