Caprizza

11 ingredienser
139 planlagt
Caprizza
Legg oppskrift
i handlelapp
Glad i caprese-salat? Bruk den klassiske blandingen som pizza-topping!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

3 ts
Tørrgjær
8 dl
Hvetemel
2 ts
Salt
6 ss
God olivenolje
5 dl
Lunkent vann

Topping

5 stk
Tomater i skiver
1 pose
Mozzarella i skiver
1 neve
Basilikumblader
1 ss
God olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Ha mel, gjær og salt i bakebollen til en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett olje og halvparten av vannet og kjør på middels-lav hastighet i ett minutt. Tilsett mer av vannet til deigen er myk og lett. Deigen skal ikke være klissete.

Trinn 2

Kjør kjøkkenmaskinen i 5-6 minutter på middels hastighet til du har en smidig deig. Samle deigen til en ball og ha den i en smurt bolle. Dekk over med plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time, men gjerne mer.

Trinn 3

Slå ned deigen på en melet arbeidsbenk slik at luften presses ut av den. Del deigen i ønsket antall enheter.

Trinn 4

Skjær tomater og mozzarella i skiver. Kjevle ut små pizzaer. Legg dem rett på direkte varme på grillen til de får fine grillstriper – det tar bare sekunder. Flytt over til indirekte varme, ta ned lokket og grill et par minutter. Topping legges på umiddelbart etter at pizzaen er grillet.

Flere pizza på grillen