Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Cæsarsalat med grillet kyllingfilet

13 ingredienser
1089 planlagt
Cæsarsalat med grillet kyllingfilet
Legg oppskrift
i handlelapp
Cæsar-salat er en av de store salat-klassikerne, og det er sausen som virkelig gjør retten. Her er en enkel variant med ekstra mye kylling.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling

1 pakke
Craig´s Magic Dust Chicken Breast

Salat

1 pakke
Hjertesalat

Hvitløkskrutonger

2 fedd
Hvitløk
4 dl
Loff i terninger
0,5 dl
Mild olivenolje
50 g
Smør

Cæsar-dressing

2 stk
Eggeplommer
3 fedd
Hvitløk
0,5 ss
Dijonsennep
2 ts
Worcestershiresaus
0,5 stk
Sitron, saften
4 ss
Revet parmesan
2 dl
God olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Start grillingen av kyllingfiletene på indirekte varme med lokket på. Etter ca. 8-10 minutter løsner filetene slik at de kan snus uten å henge fast. Da kan filetene grilles i noen sekunder på direkte varme for å få farge. Legg kyllingfiletene tilbake på indirekte varme i noen minutter, og la dem hvile ytterligere noen minutter før oppskjæring.

Trinn 2

Hvitløkskrutonger: Forvarm ovnen til 160° C. Bland sammen presset hvitløk, olje og smør i en gryte. Varm opp gryten til smørblandingen begynner å boble. Bland smørblanding og brødterninger i en bolle. Legg brødterningene på et stekebrett og bak dem i ovnen til de er gylne.

Trinn 3

Cæsar-dressing: Pisk sammen eggeplommene i en bolle. Pisk inn finhakket hvitløk, sennep, worcestershiresaus og sitronsaft, en ingrediens om gangen. Pisk i olivenolje, først bare noen dråper, deretter litt og litt om gangen. Rør tilslutt inn revet parmesan.

Trinn 4

Vend salatbladene sammen med dressingen i en stor bolle. Ha revet parmesan og litt kvernet svart pepper over salaten, og helt til slutt, litt mer presset sitron.

Prøv hjemmelaget cæsar-dressing!

Prøv også