Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Butterdeigsterter med friske bær og vaniljekrem

12 ingredienser
17 planlagt
Butterdeigsterter med friske bær og vaniljekrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne franskinspirerte desserten ikke bare ser fristende ut – også smaken av friske bær og de knasende sprø terteflakene er fantastisk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Butterdeigsterter

500 g
Assorterte friske bær
1 stk
Frossen butterdeig
2 stk
Eggeplommer
2 ss
Sukker

Vaniljekrem

5 dl
Melk
1 stk
Vaniljestang
4 stk
Eggeplommer
35 g
Maizena
3 stk
Gelatin
1 ss
Sitronsaft
3 dl
Kremfløte
100 g
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Butterdeigsterter: Forvarm stekeovnen til 180 C°, varmluft. Tin butterdeigen i 15 minutter. Pensle butterdeigsflakene med sammenvispede eggeplommer. Ta en liten kniv og skjær ett snitt 1 cm inn fra kanten og bare 2 mm ned på alle platens fire sider. Legg butterdeigsplatene på stekebrett og stek i ca. 20 minutter. Når de er avkjølte, ta en skarp kniv og skjær løs lokket og skrap ut innmaten av terten. Fyll med vaniljekrem og topp med masse friske bær. Sett på lokket, dryss med melis og server. Hver store terte vil normalt være nok til to personer.

Trinn 2

Vaniljekrem: Kok opp 4 dl melk med sukker og vaniljestang splittet i to og frøene skrapt ut. Ha eggeplommer, Maizena og 1 dl melk i en bolle og rør sammen til en jevn blanding. Spe den kokende vaniljemelken over eggeblandingen mens du rører godt. Hell røren tilbake i kjelen og kok opp under kraftig omrøring. Kok til kremen tykner og blir til deilig vaniljekrem. Press kremen igjennom en sil. Legg gelatinplaten i kaldt vann i 3 minutter. Klem ut vannet og bland gelatinplatene med den varme vaniljekremen. Dekk vaniljekremen med plastfolie og avkjøl. Pisk opp vaniljekremen, som må være helt kald, og bland med pisket kremfløte til en tykk krem.