Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Butterdeigsandwich

Tidsbruk 45 minutter
10 ingredienser
52 planlagt
Butterdeigsandwich
Legg oppskrift
i handlelapp
Jommen sa jeg smør! Butterdeig er en konditor-klassiker som har vært brukt i over 300 år. Men, mulighetene stopper ikke ved kaker og croissanter, den kan med hell benyttes i en rekke middagsoppskrifter også, som her – i en herlig, sprø sandwich.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Saus

4 dl
H-melk
1 stk
Purre
1 ss
Maizena
3 ss
Kaldt vann

Fiskepudding

400 g
Fiskepudding
150 g
Erter, 350g, REMA 1000
0,5 ts
Muskat

Butterdeig

4 stk
Butterdeigsplater
1 stk
Egg til pensling
2 ss
Hvetemel til kjevling

Slik gjør du

Trinn 1

Legg de fryste butterdeigsplatene utover kjøkkenbenken og la dem tine. Sett ovnen på 200˚C.

Trinn 2

Saus: Kok opp melken med snittet purre. La det trekke i 5 minutter på svak varme. Jevn sausen med maizena utrørt i litt kaldt vann. Kok opp under omrøring. Vend inn erter og fiskepudding i biter og la alt bli varmt. Smak til med revet muskat, salt og pepper.

Trinn 3

Ha litt mel på benken og kjevle butterdeigsplatene til ca. 3 mm tykkelse. Del platene i to. Legg dem på ett bakepapir og pensle med sammenvispet egg. Krydre med salt, pepper og muskat. Stek platene i 10-12 minutter til deigen puffer opp og er gylden og sprø. Del de ferdigstekte butterdeigsplatene i to og legg på et raust lag med fyll. Server!

Serveringsforslag

Bytt gjerne ut fiskepuddingen med reker eller annen sjømat, og pynt med dill.