Butterdeigsandwich

Tidsbruk 45 minutter
10 ingredienser
53 planlagt
Butterdeigsandwich
Legg oppskrift
i handlelapp
Jommen sa jeg smør! Butterdeig er en konditor-klassiker som har vært brukt i over 300 år. Men, mulighetene stopper ikke ved kaker og croissanter, den kan med hell benyttes i en rekke middagsoppskrifter også, som her – i en herlig, sprø sandwich.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Saus

4 dl
H-melk
1 stk
Purre
1 ss
Maizena
3 ss
Kaldt vann

Fiskepudding

400 g
Fiskepudding
150 g
Erter, 350g, REMA 1000
0,5 ts
Muskat

Butterdeig

4 stk
Butterdeigsplater
1 stk
Egg til pensling
2 ss
Hvetemel til kjevling

Slik gjør du

Trinn 1

Legg de fryste butterdeigsplatene utover kjøkkenbenken og la dem tine. Sett ovnen på 200˚C.

Trinn 2

Saus: Kok opp melken med snittet purre. La det trekke i 5 minutter på svak varme. Jevn sausen med maizena utrørt i litt kaldt vann. Kok opp under omrøring. Vend inn erter og fiskepudding i biter og la alt bli varmt. Smak til med revet muskat, salt og pepper.

Trinn 3

Ha litt mel på benken og kjevle butterdeigsplatene til ca. 3 mm tykkelse. Del platene i to. Legg dem på ett bakepapir og pensle med sammenvispet egg. Krydre med salt, pepper og muskat. Stek platene i 10-12 minutter til deigen puffer opp og er gylden og sprø. Del de ferdigstekte butterdeigsplatene i to og legg på et raust lag med fyll. Server!

Serveringsforslag

Bytt gjerne ut fiskepuddingen med reker eller annen sjømat, og pynt med dill.