Burritos

Tidsbruk 60 minutter
13 ingredienser
723 planlagt
Burritos
Legg oppskrift
i handlelapp
Lenge før europeerne kom til Mexico, spiste Aztekerne tortillas som en håndholdt snack. Med strimlet svinekjøtt og hot tacosaus er den også en brennhet TexMex-favoritt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,5 ts
Kajennepepper
1 stk
Hjertesalat
1 pakke
Strimlet svinebiff
1 stk
Løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Lime
1 boks
Kidneybønner
1 pose
Tortillas
2 dl
Middagsris
100 g
Hvitost
1 glass
Tacosaus hot
2 ss
Olivenolje
3 dl
Kjøttbuljong

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken. Stek kjøttet raskt på sterk varme i en kasserolle med litt olje.

Trinn 2

Trinn 2

Tilsett hakket løk og paprika. La det surre litt og ha i buljong eller vann til kjøttet er dekket. Skru ned varmen til middels og la det surre under lokk i ca. 45 minutter. Rør av og til. Kjøttet skal være så mørt at det lett kan rives fra hverandre med to gafler. Smak til med salt.

Trinn 3

Varm kidneybønner og kjør til en mos med stavmikser. Smak til med limesaft, salt og kajennepepper.

Trinn 4

Trinn 4

Varm en tortilla i pannen til den er passe varm og fortsatt myk.

Trinn 5

Trinn 5

Smør bønnekremen langs kantene på tortillaen. Legg på kjøttet, kokt ris, revet ost, tacosaus og finsnittet hjertesalat. Brett sammen og server.