Burritos med strimlet svin

Tidsbruk 75 minutter
10 ingredienser
829 planlagt
Burritos med strimlet svin
Legg oppskrift
i handlelapp
I Mexico la Aztekernes mattradisjoner grunnlaget for mye av det vi ser på som TexMex i dag. Burritos er spansk for "lille esel", men i denne retten anbefaler vi heller strilmlet svinekjøtt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Strimlet svinekjøtt 500 g Nordfjord
1 stk
Løk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Lime
2 stk
Avokado
1 stk
Rød chili
1 boks
Kidneybønner REMA 1000
1 pakke
Tortillas 6 stk REMA 1000
2 ss
Olivenolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Burritos: Stek kjøttet raskt på sterk varme i en gryte med litt olje. Tilsett hakket løk, hvitløk og paprika. La det surre litt og ha i kraft eller vann til kjøttet er dekket helt. Skru ned varmen til middels og la det hele surre under lokk i ca 45 minutter. Rør av og til. Kjøttet skal være så mørt at det lett kan knuses med en gaffel. Smak til med salt og evt. en dråpe limesaft.

Trinn 2

Guacamole: Mos avokadokjøtt og tilsett finhakket hvitløk og chili. Smak til med lime, salt og pepper.

Trinn 3

Bønner: Tøm bønnene ut av boksen og skyll dem lett i friskt vann. Varm dem meget forsiktig i en kjele.

Trinn 4

Varm tortillas i en panne. De skal være varme, men fortsatt myke. Legg på kjøttet, guacamole og varme bønner. Brett sammen og server.