Burrito med scampi og sweet chili

Tidsbruk 30 minutter
12 ingredienser
476 planlagt
Burrito med scampi og sweet chili
Legg oppskrift
i handlelapp
Lag street food inspirert av det du får servert i London – eller Mexico City! Burrito med scampi passer like godt hverdag som helg.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris og mais

1,5 dl
Middagsris eller jasminris
1 boks
Mais

Fyll

1 stk
Rødløk 4-pk
1 stk
Rød chili
2 stk
Tomater
270 g
Ferdigkokt scampi
1 ts
Spisskummen
6 ss
Sweet chilisaus
2 ss
Olje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Tortillas

1 pose
Tortillas

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Hell vannet av maisen. Ha maisen i en varm og tørr stekepanne og stek den til den har fått fin bruning. Ta maisen ut av stekepannen, og sett til side.

Trinn 3

Skrell og hakk rødløk og finhakk chili. Kutt tomatene i terninger. Del scampiene i fire. Ha litt olje i en middels varm stekepanne og stek løk og chili til løken er blank og myk. Ha i tomater og spisskummen og stek i 4-5 minutter. Tilsett scampi og sweet chilisaus og smak til med salt og pepper. La trekke i et par minutter. Løft det ut av pannen og sett til side.

Trinn 4

Varm tortillas i en tørr stekepanne. Fyll med scampiblandingen, ris og mais og rull sammen.

Det lille ekstra

Server gjerne med hjemmelaget guacamole! Dette er ikke inkludert på handlelappen – legg til om du ønsker det lille ekstra.

Prøv også
Prøv også