Burger spesial med fennikelsalat

Tidsbruk 50 minutter
14 ingredienser
1 planlagt
Burger spesial med fennikelsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Fabelaktig fennikel! Denne flerårige urteplanten, som opprinnelig stammer fra områdene rundt Middelhavet, er en aromatisk og anvendelig smaksetter som kan tilberedes på en rekke ulike måter. Her gir den ekstra pondus til saftig spesialburger.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Kvernet deig av storfe 14%
1,5 stk
Sjalottløk til kjøttdeig og sennepsmajones
2 ss
Persille til kjøttdeig og sennepsmajones
50 g
Sylteagurk, 530 g, REMA 1000
2 stk
Kokte eggeplommer
1 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
2 ts
Sennep maille dijon, 380 g, Maille/Unilever
1 stk
Baguette fransk, 430 g, Mesterbakeren
1 stk
Fennikel
50 g
Rødbeter i glass, REMA 1000
1 ss
Hvitvinseddik til sennepsmajones
4 dl
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 ss
Hvitvinseddik til fennikel
2 ss
Olivenolje, REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 120°C. Bland kjøttdeig med litt salt, kvernet sort pepper, finhakket sjalottløk (1 stk sjalottløk pr 400 g kjøttdeig), finhakket persille (1 ss persille pr 400 g kjøttdeig), terninger av syltet agurk og syltet rødbet godt.

Trinn 2

Trinn 2

Form fire store biffer. Brun dem i stekepanne med solsikkeolje og legg dem på et brett. Stek biffene ferdig i ovnen i ca. 8 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Sennepsmajones: Kok egg og skill eggeplommene. Press plommene gjennom en sikt og bland det med rått egg, sennep, finhakket sjalottløk (1 ss sjalottløk pr 2 eggeplommer) og hvitvinseddik. Bland godt og spe med solsikkeoljen mens du visper jevnt og raskt. Smak til med salt og pepper og rør inn finhakket persille (1 ss persille pr 2 eggeplommer).

Trinn 4

Trinn 4

Skjær baguetten i staver og legg dem på et stekebrett med olivenolje og litt salt. Stekes i ovnen til de er gylne. (Her kan du også bruke frosne baguetter.)

Trinn 5

Trinn 5

Skjær fennikel i tynne skiver og bland det med eddik, olivenolje, salt og sort pepper. Server biffene med majones, brødstaver og fennikelsalat.