Burger med rødbetsalsa og sennepsmajones

Tidsbruk 30 minutter
15 ingredienser
599 planlagt
Burger med rødbetsalsa og sennepsmajones
Legg oppskrift
i handlelapp
En salsa av rødbeter og eple gir burgerne både sødme, friskhet og knasende sprøhet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Rødbetsalsa

1 stk
Rødbet
1 stk
Løk
1 stk
Grønt eple
2 ts
Hvitvinseddik
2 ss
Olje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Sennepsmajones

1 dl
Majones
1 ss
Dijonsennep

Burger

1 pakke
Kjøttdeig av svin og storfe
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
2 ss
Olje

Hamburgerbrød og ost

60 g
Hvitost
1 pose
Hamburgerbrød

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og del rødbeten i 4-6 biter og kok i lettsaltet vann til den er mør – ca. 12-15 minutter. Hell av vannet og avkjøl rødbeten litt under rennende kaldt vann.

Trinn 2

Kutt rødbet og løk i små terninger. Vask eplet, del det i to og ta ut kjernen. Finhakk eplet. Ha alt i en bolle, og hell over hvitvinseddik og olje. Vend det godt sammen. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Lag en dressing ved å røre sammen majones og Dijonsennep i en liten bolle.

Trinn 4

Form fire burgere av kjøttdeigen. Krydre med salt og pepper. Ha litt olje i en varm stekepanne og stek burgerne i 3-4 minutter. Snu og legg en osteskive på hver burger. Stek videre i 2-3 minutter. La burgerne hvile litt etter at du har stekt dem.

Trinn 5

Rist hamburgerbrødene. Fyll dem med burgere, rødbetsalsa og sennepsmajones.