Burger med pepperstekt oksefilet, syltet rødløk og chilimajones

15 ingredienser
193 planlagt
Burger med pepperstekt oksefilet, syltet rødløk og chilimajones
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne burgeren passer godt til både hverdag og helg - unn deg litt luksus!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Chilimajones

1 dl
Majones
0,5 dl
Rømme eller crème fraîche
1 ss
Hakket rød chili
2 ts
Limesaft
2 ts
Tabasco

Syltet rødløk

300 g
Rødløk
0,5 dl
Sitronsaft
0,5 dl
Sukker
0,5 ts
Salt

Burger

4 stk
Hamburgerbrød
2 stk
Tomater
600 g
Biff av indrefilet eller ytrfilet okse
1 ss
Sort pepper, grovmalt
1 ts
Salt
2 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Chilimajones: Bland alt og ha på hamburgerbrødene.

Trinn 2

Syltet rødløk: Rens rødløken og del i båter som skilles fra hverandre. Ha løken i en kjele, tilsett sitronsaft, sukker og salt. Sett på lokk og kok opp. Kok forsiktig i 5 minutter og legg den varm i hamburgeren.

Trinn 3

Varm hamburgerbrødene i ovnen ved 200 grader varmluft i 3 minutter. Krydre biffene med salt og grovmalt sort pepper og bank dem litt flatere, til ca 2 cm. Stek biffene i varm panne med solsikkeolje i 2 minutter på hver side. Smør chilimajones på brødene og ha på tomatskiver, syltet rødløk og stekte biffer. Server gjerne med pommes frites til med ekstra chilimajones.