Burger med bønnesalsa

Tidsbruk 40 minutter
13 ingredienser
860 planlagt
Burger med bønnesalsa
Legg oppskrift
i handlelapp
Med en saftig burger på stekebrettet, er det lite som kan slå feil – men, med litt ekstra omtanke for tilbehøret, løfter du burgeropplevelsen til nye høyder. Her er det en briljant bønnesalsa som setter prikken over i-en.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Kvernet deig, storfe 14%
0,5 stk
Rødløk til kjøttdeig
1 stk
Gulrot, 1 kg-pose
1 boks
Maiskorn REMA 1000
1 stk
Egg frittgående M/L Solvinge
50 g
Gräddost 38% Tine
1 stk
Store hvite bønner, økologisk
2 stk
Tomater
0,5 stk
Rødløk til salsa
0,5 stk
Gourmetloff Mesterbakeren
2 ss
Solsikkeolje REMA 1000
1 ts
Tabasco, pepper sauce
2 ss
Tomatketchup Heinz, 1 kg

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C. Bland kjøttdeig, finhakket rødløk, gulrot, mais og egg.

Trinn 2

Trinn 2

Form til fire boller. Skjær ½ cm tykk skive av gräddosten og del den i 4 trekanter. Form kjøttdeigen rundt osten slik at den kommer i midten. Form til burgere ca. 10 cm i diameter. Krydre med salt og kvernet sort pepper. Brun dem godt i olje og etterstek i ca. 4 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i en bolle. Tilsett grovhakket tomat og rødløk, Tabasco og ketchup. Smak til med salt og kvernet sort pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Skjær loffen i skiver og rist dem i pannen med litt solsikkeolje. Legg en burger på hver skive og topp med salsa.

Serveringsforslag

Server gjerne burgeren med salatblader og agurk høvlet i lange strimler.