Bruschetta med grillede grønnsaker

Tidsbruk 45 minutter
13 ingredienser
64 planlagt
Bruschetta med grillede grønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
En gang italiensk husmannskost – i dag en populær forrett på mange restauranter. Kan gjerne lages med gammelt brød.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Grillede grønnsaker

1 stk
Aubergine
1 stk
Rød paprika
1 stk
Stor tomat
1 stk
Rød chili

Bruchetta

5 skive
Brød
1 fedd
Hvitløk

Dressing

1 fedd
Hvitløk
1 ts
Spisskummen
2 ts
Finhakket mynte
2 ts
Finhakket oregano
0,5 dl
God olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Del aubergine og paprika i to. Fjern frøene i paprikaen. Grill aubergine, paprika, tomat og chili på indirekte varme til de er møre, ca. 25-30 minutter. Snu dem noen ganger underveis.

Trinn 2

Fjern skinnet på paprika, aubergine og tomat. Del chilien i to og fjern evt. hinner og frø. Finhakk den. Kutt alle grønnsakene i små biter.

Trinn 3

Lag en dressing av olivenolje, presset hvitløk, spisskummen og finhakkede urter. Smak til med salt og pepper. Vend inn grønnsakene.

Trinn 4

Grill brød på grillen eller rist det. Gni brødet med et hvitløksfedd – når det er grillet blir det nesten som et rivjern. Drypp over litt god olivenolje. Server med grillede grønnsaker.