Bruschetta Mantecato

9 ingredienser
58 planlagt
Bruschetta Mantecato
Legg oppskrift
i handlelapp
Baccalà Mantecato er en ikke så fjern kusine av den provençalske brandade de morue. Mantecato får du ofte servert på de bortgjemte små barene, bacariene, i Venezia. Navnet «mantecato» kommer fra verbet mantecare som i gastronomisk sammenheng betyr å "slå" eller "røre kraftig" for å skape en kremet konsistens. Her har vi laget en variant med fersk torsk i stedet for tørrfisk som er ingrediensen i originaloppskriften- baccalà mantecato!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

125 g
Torskefilet
1 stk
Kokt potet
2 fedd
Hvitløksfedd
5 dl
Melk
2 klype
Persille
300 g
Skiver av landbrød eller baguette
2 ss
Olivenolje
2 klype
Salt
2 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trekk torskefileten sammen med et helt fedd hvitløk i melk på svak varme i 20 minutter.

Trinn 2

Fisk opp hvitløksfeddet.

Trinn 3

Kjør torsken i en blender sammen med potet, ett fedd hvitløk og olivenolje. Kjør til du har en krem, og smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 4

Grill eller rist brødet, drypp over litt olivenolje, legg på torskekremen og topp med frisk persille. Server som en antipasti!