Brune pinner | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Brune pinner

4.2 i snitt
Brune pinner
Brune pinner er en av bestemors syv slag til jul. Disse er både lettvinte å lage og har en deilig, søt smak av kanel og sirup.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Eggeplomme
1 ss
Lys sirup
1 ts
Vaniljesukker
1 ts
Natron
200 gr
Smør (gjerne 50/50 smør og margarin)
200 gr
Sukker
0.5 ts
Kanel
6 dl
Hvetemel

Topping

1 stk
Egg
50 gr
Mandler
50 gr
Perlesukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Ha i eggeplomme og sirup og bland godt. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland med det våte.

  2. Trinn 2

    Del deigen i like emner, trill til pølser like lange som stekebrettet. Fordel på to bakepapirkledde stekebrett. Trykk pølsene litt flate med fingrene. Pensle med pisket egg og dryss over hakkede mandler og perlesukker.

  3. Trinn 3

    Stekes på midterste rille ved 180℃ med over- og undervarme i ca. 10 minutter. La stengene avkjøle et par minutter før du skjærer dem på skrå i ca. 2 cm tykke pinner. Avkjøl helt på rist og oppbevar i tett boks.

    Oppskriften gir 6 stenger.