Brun saus

Tidsbruk 10 minutter
3 ingredienser
134 planlagt
Brun saus
Legg oppskrift
i handlelapp
Min favorittsaus til juleribba! Her får du brukt ribbefettet, og med litt portvin og ripsgele blir sausen ekstra god.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

1 terning
Kjøttbuljongterning
1.5 ss
Hvetemel
1 stk
Sitron

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Hell stekekraften fra juleribba i et litermål. Skum bort fettet og ta vare på det. Tilsett buljong slik at det til sammen blir 1,5 liter kraft.

Trinn 2

Trinn 2

Fres stekefett og hvetemel til det blir nøttebrunt. Spe med kraften og rør godt. Tilsett evt. portvin, ripsgele og sitronsaft.

Trinn 3

Trinn 3

Kok sausen ned til 1 liter. Smak til med salt og pepper.