Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Brun saus

Tidsbruk 10 minutter
3 ingredienser
126 planlagt
Brun saus
Klikk og dra
til kalenderen
Min favorittsaus til juleribba! Her får du brukt ribbefettet, og med litt portvin og ripsgele blir sausen ekstra god.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,8 terning
Kjøttbuljongterning
1,1 ss
Hvetemel
0,8 stk
Sitron

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Hell stekekraften fra juleribba i et litermål. Skum bort fettet og ta vare på det. Tilsett buljong slik at det til sammen blir 1,5 liter kraft.

Trinn 2

Trinn 2

Fres stekefett og hvetemel til det blir nøttebrunt. Spe med kraften og rør godt. Tilsett evt. portvin, ripsgele og sitronsaft.

Trinn 3

Trinn 3

Kok sausen ned til 1 liter. Smak til med salt og pepper.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender