Brun lapskaus

Tidsbruk 90 minutter
12 ingredienser
174 planlagt
Brun lapskaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Brun lapskaus er en norsk klassiker som varmer både kropp og sjel. Fylt med mye smak fra gode rotgrønnsaker og krydder er dette et perfekt måltid for hele familien.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

800 g
Storfekjøtt (høyrygg eller bog uten ben)
1 stk
Løk
500 g
Poteter
3 stk
Gulrøtter
150 g
Sellerirot
1 stk
Persillerot
1 stk
Purre
1 neve
Persille eller timian
1 ss
Smør til steking
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 l
Kjøttbuljong (vann + terning)

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kjøttet i terninger og hakk løken.

Smelt smør i en stekepanne og brun kjøttet godt i små porsjoner.

Krydre med salt og pepper. Ha kjøttet over i en gryte når det er ferdig brunet.

Stek løken i samme panne til den begynner å få farge og ha også den i gryten.

Trinn 2

Kok opp vann med buljong og hell det i gryten med løken og kjøttet. La kjøttet putre til det begynner å bli mørt, ca. 1 time.

Kutt poteter og grønnsaker i terninger og la det putre sammen med resten på middels varme til alt er mørt.

Smak til med salt og pepper. Rør av og til slik at lapskausen ikke svir seg i bunnen.

Topp med hakket persille eller timian.

TIPS

Server med flatbrød og gjerne tyttebærsyltetøy.