Brokkolisalat med hasselnøttdressing

3.8 i snitt
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
91 planlagt
Brokkolisalat med hasselnøttdressing
Legg oppskrift
i handlelapp
En sunn, superrask og lekker sidesalat med brokkoli og hasselnøttdressing. Passer utmerket til både kjøtt og fisk

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Brokkoli
1 ts
Sennep
2 ss
Sitronsaft
0.5 dl
Olivenolje
1 dl
Hasselnøtter
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Del brokkoli i små buketter. Skjær stilken i tynne skiver med ostehøvel eller mandolin.

Trinn 2

Forvell brokkolien ved å ha de små bukettene i kokende saltet vann i 1 minutt. Ha bukettene rett over i iskaldt vann for avkjøling. Sil av vannet.

Trinn 3

For å lage dressingen: Bland sennep, sitronsaft, olivenolje, grovhakkede hasselnøtter i en stor bolle.

Trinn 4

Ha i brokkoli i bollen med dressing og vend godt slik at all brokkolien er kledd med dressing. Pynt med tynne skiver av brokkolistilken.