Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Brokkoligrateng med skinke

Tidsbruk 30 minutter
8 ingredienser
9210 planlagt
Brokkoligrateng med skinke
Legg oppskrift
i handlelapp
Godt på alle måter! Brokkoli er en supergrønnsak som smaker veldig godt til det meste og er full av nyttige næringsstoffer. K-vitaminer for eksempel, er bra mot skjøre bein. God middag – sett i gang og break a leg.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Brokkoli
3 dl
Helmelk
1 ts
Maizena
100 g
Skinkeost, på tube
1 stk
Purre
1 pakke
Skinke
100 g
Revet ost
1 ss
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på 220°C varmluft. Kok opp vann med salt.

Trinn 2

Del brokkoli i grove buketter, skrell stilken og kutt i terninger på ca. 2 x 2 cm. Kok brokkolien i 1 minutt. Sil av alt vannet og ha brokkolien i en ildfast form.

Trinn 3

Kok opp melk, skinkeost, finhakket purre og skinkebiter. Jevn sausen med maizena rørt ut i kaldt vann.

Trinn 4

Smak til sausen med salt og kvernet pepper. Hell blandingen over brokkolien og topp med revet ost. Stek i ovnen til den er gyllen, ca. 10 - 15 minutter.

Serveringsforslag

Server gjerne gratengen med finhakket persille. For å få noe sprøtt i retten kan du steke solsikkefrø lysebrune i litt olje og krydre med salt. Disse frøene smaker godt på gratenger og i salater. Sprøstekt bacon er også godt som topping. Server gjerne med ciabatta!