Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Brokkoligrateng med skinke

Tidsbruk 30 minutter
8 ingredienser
8778 planlagt
Brokkoligrateng med skinke
Klikk og dra
til kalenderen
Godt på alle måter! Brokkoli er en supergrønnsak som smaker veldig godt til det meste og er full av nyttige næringsstoffer. K-vitaminer for eksempel, er bra mot skjøre bein. God middag – sett i gang og break a leg.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Brokkoli
3 dl
Helmelk
1 ts
Maizena
100 g
Skinkeost, på tube
1 stk
Purre
1 pakke
Skinke
100 g
Revet ost
1 ss
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på 220°C varmluft. Kok opp vann med salt.

Trinn 2

Del brokkoli i grove buketter, skrell stilken og kutt i terninger på ca. 2 x 2 cm. Kok brokkolien i 1 minutt. Sil av alt vannet og ha brokkolien i en ildfast form.

Trinn 3

Kok opp melk, skinkeost, finhakket purre og skinkebiter. Jevn sausen med maizena rørt ut i kaldt vann.

Trinn 4

Smak til sausen med salt og kvernet pepper. Hell blandingen over brokkolien og topp med revet ost. Stek i ovnen til den er gyllen, ca. 10 - 15 minutter.

Serveringsforslag

Server gjerne gratengen med finhakket persille. For å få noe sprøtt i retten kan du steke solsikkefrø lysebrune i litt olje og krydre med salt. Disse frøene smaker godt på gratenger og i salater. Sprøstekt bacon er også godt som topping. Server gjerne med ciabatta!

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender