Bringebærsaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Bringebærsaus

5.0 i snitt
Bringebærsaus

Hjemmelaget bringebærsaus får riskremen til å smake enda bedre. Den gir også isdesserter et løft.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

0.5 stk
Vaniljestang
1 ss
Potetmel
0.5 dl
Portvin, eller rød saft
1 dl
Sukker
2 dl
Bringebær eller andre røde bær
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ha alle ingrediensene, bortsett fra potetmel, i en kjele og kok opp. La sausen koke i to minutter slik at saften kommer ut av bærene.

  2. Trinn 2

    Rør potetmel ut i litt kaldt vann og hell det i en tynn stråle i sausen under omrøring. Pass på at sausen ikke blir for tykk, den tykner også litt når den avkjøles. Server den nylaget mens den fremdeles er litt lun.