Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Bringebærsufflé

Tidsbruk 50 minutter
11 ingredienser
72 planlagt
Bringebærsufflé
Legg oppskrift
i handlelapp
Alle lar seg imponere av en sufflé! Den luftige konsistensen gir en perfekt avslutning på et langt måltid. Her har jeg en duo av bringebær og pære, men du kan gjerne variere med andre bær og frukter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Sufflé

112,5 g
Frosne bringebær
30 g
Sukker til koking
0,6 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1,1 ts
Maizena
3 stk
Eggehviter
45 g
Sukker til pisking

Syltede pærer

3 stk
Pærer, f.eks. Conference
0,8 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
150 g
Sukker til syltede pærer
30 g
Ingefær
0,8 stk
Sitron, saft + skall

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mice en place.

Trinn 2

Trinn 2

Ha bringebær, vann og sukker i en kjele. Kok opp og jevn ut med maizena rørt ut i 2 ss vann.

Trinn 3

Trinn 3

Siles gjennom en sikt. Press godt gjennom. Avkjøl.

Trinn 4

Trinn 4

Pisk eggehvitene stive for hånd. Ha i sukkeret og pisk videre i 2 min for hånd. Bland 1/3 av eggehvitene med bringebærene. Tilsett resterende eggehviter og vend inn med en slikkepott. Raskt, men ikke hardt.

Trinn 5

Trinn 5

Smør 4 kaffekopper med kaldt smør og hell i sukker. Snu koppen på hodet slik at resterende sukker faller ut. Fordel massen i koppene og sett nederst i stekeovnen ved 180°C i ca. 11. minutter.

Trinn 6

Trinn 6

Kok opp vann, sukker, ingefær, sitronskall og saft. Skrell pærene jevnt og legg dem i laken. Kok de i 10 minutter på lav temperatur. Trekk til side og la de avkjøle seg i laken. Del pærene i båter og ha i små skåler. Ha på litt lake og server ved siden av suffleen. Pynt gjerne med friske bær.