Bringebærmousse på hasselnøttbunn med skogsbær

Tidsbruk 50 minutter
10 ingredienser
5 planlagt
Bringebærmousse på hasselnøttbunn med skogsbær
Legg oppskrift
i handlelapp
Den perfekte desserten etter et godt måltid. Friskheten fra bringebær og skogsbær, kombinert med den kraftige smaken fra hasselnøtter er bare nydelig.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

Hasselnøttbunn

100 g
Hasselnøttkjerner
2 stk
Eggehviter
1 ts
Maizena
60 g
Sukker
1 ss
Smør til smøring

Bringebærmousse

750 g
Bringebær, gjerne frosne
200 g
Melis
7 stk
Gelatinplater
6 dl
Fløte
300 g
Valgfrie friske bær til pynt

Slik gjør du

Trinn 1

Hasselnøttbunn: Kjør hasselnøttene i foodprosessor til de blir finhakkede. Stivpisk eggehvitene med sukker til det blir stiv marengs og bland med hakkede nøtter og maisennastivelse.

Ta en springform og dekk bunnen med bakepapir som smøres med smør. Hell på nøtteblandingen og fordel den ut i et jevnt lag. Stek bunnen ved 180 grader i 5 min. Avkjøl bunnen i formen.

Trinn 2

Bringebærmousse: Tin bringebærene hvis de er frosne og kjør i mikser med melis. Press pureen gjennom en fin sikt og kast bringebærsteinene. Legg gelatin i kaldt vann i to minutter.

Kok opp en desiliter av bringebærpureen og løs opp gelatinen i den varme pureen. Bland resten av bringebærpureen med den varme pureen, avkjøl i 15 minutter og bland med lettpisket fløte. Vend godt sammen og hell moussen i springformen med hasselnøttbunnen.

Trinn 3

Sett kaken i kjøleskap natten over eller frys den og tin den opp tre timer før servering. Pynt med pene bær.

TIPS

Kaken kan lages og fryses flere uker før servering. Kaken blir like god med og bytte bringebær med multer, bjørnebær eller tyttebær. Du kan bytte hasselnøtter ut med andre nøtter som valnøtter eller mandler.

Bruk gjerne friske bær i sesongen.