Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Breiflabb med basilikum og spansk salsa

Tidsbruk 40 minutter
12 ingredienser
18 planlagt
Breiflabb med basilikum og spansk salsa
Legg oppskrift
i handlelapp
Helgemiddag for ulkedager! Breiflabb, marulk, sjødjevel – kjær matfisk har mange navn og denne forfører middagsgjestene i en fyrrig tomatsalsa.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pose
Breiflabb frossen Godehav
1 potte
Basilikum
4 dl
Middagsris REMA 1000
1 boks
Hakkede tomater REMA 1000
1 stk
Løk
1 stk
Rød paprika
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
4 fedd
Hvitløk
4 ss
Olivenolje REMA 1000
2 dl
Grønnsaksbuljong
1 klype
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin fisken. Sett ovnen på 180°C. Bland basilikum, hvitløk og olivenolje fint i en morter eller blender. Smak til med salt og kajennepepper.

Trinn 2

Trinn 2

Del fisken i biter og bland den godt med basilikumoljen. Ha fiskebitene i en ildfast form og bak i ovnen i ca. 10-15 min. Kok ris.

Trinn 3

Trinn 3

Kok opp buljong og hermetiske tomater. La det koke i 5 minutter og kjør det fint med stavmikser eller blender.

Trinn 4

Trinn 4

Fres finhakket løk, hvitløk og paprika i litt olje.

Trinn 5

Trinn 5

Rett før servering kan du blande terninger av tomat og agurk inn i sausen. Smak til med kajennepepper og salt. Du kan servere salsaen både varm og kald. Server kokt ris til den bakte fisken og salsaen.

Serveringsforslag

Grillet brød er godt til denne retten.