Brasilianske osteboller

Tidsbruk 60 minutter
6 ingredienser
53 planlagt
Brasilianske osteboller
Legg oppskrift
i handlelapp
Når du har lyst til å finne på prøve noe annet enn hamburgerbrød til grillmaten, må du prøve pão de queijo – brasilianske osteboller – med en deilig smak av parmesan!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1,9 dl
Melk
0,9 dl
Solsikkeolje
3,8 dl
Hvetemel
1,5 stk
Egg
3 dl
Revet parmesan
0,8 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp melk, olje og salt på middels varme. Sett gryten til side med én gang det begynner å koke. Tilsett melet og rør godt sammen. La deigen avkjøle noe. Ha deigen over bollen til en eltemaskin. Elt på middels hastighet til deigen er glatt og kun lunken.

Trinn 2

Pisk sammen eggene. Tilsett først halvparten mens maskinen går på middels hastighet. Elt ett minutt før resten tilsettes. Skrap deigen ned fra kantene hvis nødvendig. Vend inn osten. Form små boller av deigen (det er vanlig å bruke en iskremskje) og legg dem på et stekebrett.

Trinn 3

Stek på 180 °C i ca. 25-30 minutter. Bollene skal blåse opp under stekingen og skal være gylne og tørre på overflaten.