Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Brasiliansk chilisaus: Mohlo de Pimenta

Tidsbruk 30 minutter
7 ingredienser
12 planlagt
Brasiliansk chilisaus: Mohlo de Pimenta
Klikk og dra
til kalenderen
Denne chilisausen, kalt mohlo de pimenta i Brasil holder seg flere uker i kjøleskapet. Sausen er virkelig sterk og passer spesielt godt til burger og pizza.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4,5 stk
Rød chili
0,8 stk
Løk
1,5 fedd
Hvitløk
0,4 dl
Olivenolje
0,4 dl
Hvitvinseddik
0,8 ts
Brunt sukker
0,8 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Legg chili, løk og hvitløk i folie på grillen eller under grillen i ovnen. La dem bli myke og brune. Ta ut frøene i chilien og ha chili, løk og hvitløk i en blender og kjør til det er glatt (bruk plasthansker om du bruker sterk chili). Tilsett olje, hvitvinseddik og sukker og smak til med salt. Holder seg flere uker i et tett glass i kjøleskapet.

Serveringsforslag

Denne chilisausen passer like godt til burger og pizza som til dippsaus for tempurabønner.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender