Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Brasiliansk chilisaus: Mohlo de Pimenta

Tidsbruk 30 minutter
7 ingredienser
12 planlagt
Brasiliansk chilisaus: Mohlo de Pimenta
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne chilisausen, kalt mohlo de pimenta i Brasil holder seg flere uker i kjøleskapet. Sausen er virkelig sterk og passer spesielt godt til burger og pizza.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4,5 stk
Rød chili
0,8 stk
Løk
1,5 fedd
Hvitløk
0,4 dl
Olivenolje
0,4 dl
Hvitvinseddik
0,8 ts
Brunt sukker
0,8 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Legg chili, løk og hvitløk i folie på grillen eller under grillen i ovnen. La dem bli myke og brune. Ta ut frøene i chilien og ha chili, løk og hvitløk i en blender og kjør til det er glatt (bruk plasthansker om du bruker sterk chili). Tilsett olje, hvitvinseddik og sukker og smak til med salt. Holder seg flere uker i et tett glass i kjøleskapet.

Serveringsforslag

Denne chilisausen passer like godt til burger og pizza som til dippsaus for tempurabønner.