Braisert svineribbe med epler og søtpotet

Tidsbruk 210 minutter
9 ingredienser
112 planlagt
Braisert svineribbe med epler og søtpotet
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Braisering gjør susen! Når du gir kjøttet god tid og lar smaken utvikle seg på lav varme, får du både et supermørt resultat og ekstra smaksrik kraft. Denne saftige svineribben blir garantert en suksess!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1,8 kg
Krydret tynnribbe
1 stk
Løk, 4-pk
1 stk
Gulrot
400 g
Mandelpoteter, 2,5 kg
2 stk
Pink Lady 6pk
300 g
Søtpotet
1 stk
Sitron
100 g
Smør normalsaltet, Tine
0,5 dl
Olivenolje, REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 150°C. Legg svineribben i en ildfast form og gni den godt inn med nykvernet sort pepper. Hell på vann (1 l vann per 1,8 kg svineribbe) og legg i grovdelt løk og gulrot. Dekk med folie og la den dampe i en time.

Trinn 2

Trinn 2

Ta den ut, rut opp svoren og damp videre i 2 timer. Den er klar når kjøttet løsner fra beinet. Sett på grillen i ovnen. Legg ribben på rist og sett den under grillen i til svoren popper. Kvern på mer sort pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Skrell og del mandelpoteter og epler og ha dem i en kjele med vann. Kok til potetene er møre. Sil av vannet og damp det tørt. Mos grovt med mykt smør. Smak til med salt.

Trinn 4

Trinn 4

Skru ovnen opp til 200°C. Skrell og del søtpotet i grove biter og vend bitene i olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Bak dem i ovnen ca. 25 minutter

Trinn 5

Trinn 5

Ha sjyen i en liten kjele, reduser hvis sjyen er tynn og server denne til.