Braisert okserygg med champignon

Tidsbruk 70 minutter
16 ingredienser
202 planlagt
Braisert okserygg med champignon
Legg oppskrift
i handlelapp
<p>Denne kraftige gryteretten smaker ekstra godt n&aring;r det er kaldt ute.</p>

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Oksehøyrygg

700 g
Oksehøyrygg
1 klype
Pepper
2 kvist
Timian
2 stk
Laurbærblad
1 klype
Salt

Saus

1 dl
Rødvin
2 ss
Hvetemel
6 dl
Kjøttbuljongterninger

Grønnsaker og bacon

1 stk
Bacon
200 g
Champignon
20 stk
Sjalottløk
2 ss
Solsikkeolje

Hvitløksmør

1 neve
Kruspersille
2 ss
Smør
1 fedd
Hvitløk

Tilbehør

1 pose
Baguette

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Sett ovnen på 150°C.

Trinn 2

Trinn 2

Ha salt og pepper på høyryggen og stek den godt i varm olje i en gryte eller panne med høye kanter. Ta kjøttet ut og sett et steketermometer midt i kjøttstykket.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett rødvin og buljong i gryten og kok opp, bland hvetemel og olje og rør det godt inn i sausen. Legg kjøtt, laurbærblad og timian i sausen, sett på lokk eller dekk med folie. Sett i ovnen.

Trinn 4

Trinn 4

Skjær sjampinjong og løk i båter og bacon i biter. Stek det raskt i varm panne og ha det i gryten etter 30 minutter. La gryten stå i ovnen til kjøttet har en kjernetemperatur på 60°C, ca. 1 time til sammen. Ta ut, smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Hakk persille og ha det i gryten rett før servering. Bland mykt smør med revet hvitløk. Server nystekte baguetter med hvitløksmør til gryten. Potetmos, ris og kokte poteter smaker godt til braiserte retter.