Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Braisert okserygg med champignon

Tidsbruk 70 minutter
16 ingredienser
235 planlagt
Braisert okserygg med champignon
Legg oppskrift
i handlelapp
<p>Denne kraftige gryteretten smaker ekstra godt n&aring;r det er kaldt ute.</p>

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Oksehøyrygg

525 g
Oksehøyrygg
0,8 klype
Pepper
1,5 stk
Laurbærblad
1,5 kvist
Timian
0,8 klype
Salt

Saus

0,8 dl
Rødvin
4,5 dl
Kjøttbuljongterninger
1,5 ss
Hvetemel

Grønnsaker og bacon

0,8 stk
Bacon
150 g
Champignon
15 stk
Sjalottløk
1,5 ss
Solsikkeolje

Hvitløksmør

0,8 neve
Kruspersille
1,5 ss
Smør
0,8 fedd
Hvitløk

Tilbehør

0,8 pose
Baguette

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Sett ovnen på 150°C.

Trinn 2

Trinn 2

Ha salt og pepper på høyryggen og stek den godt i varm olje i en gryte eller panne med høye kanter. Ta kjøttet ut og sett et steketermometer midt i kjøttstykket.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett rødvin og buljong i gryten og kok opp, bland hvetemel og olje og rør det godt inn i sausen. Legg kjøtt, laurbærblad og timian i sausen, sett på lokk eller dekk med folie. Sett i ovnen.

Trinn 4

Trinn 4

Skjær sjampinjong og løk i båter og bacon i biter. Stek det raskt i varm panne og ha det i gryten etter 30 minutter. La gryten stå i ovnen til kjøttet har en kjernetemperatur på 60°C, ca. 1 time til sammen. Ta ut, smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Hakk persille og ha det i gryten rett før servering. Bland mykt smør med revet hvitløk. Server nystekte baguetter med hvitløksmør til gryten. Potetmos, ris og kokte poteter smaker godt til braiserte retter.