Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Braisert lammestek

Tidsbruk 120 minutter
12 ingredienser
516 planlagt
Braisert lammestek
Legg oppskrift
i handlelapp
En enkel lammerett som nesten lager seg selv. Perfekt som søndagsmiddag – du kan til og med rekke en liten tur mens steken står i ovnen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,8 stk
Surret lammestek (Sesongvare)
1,5 stk
Løk
2,3 stk
Gulrøtter
0,8 stk
Sellerirot
0,8 stk
Hvitløk
0,8 stk
Laurbærblad
3 dl
Eplejuice, eller hvitvin
1,5 ss
Persille
300 g
Nypoteter
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper
1,5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på 160 °C. Kutt løk i båter og rotgrønnsakene i biter. Del hvitløken i to på tvers. Brun steken på alle sider i litt smør i en gryte eller stekepanne med lokk. Tilsett grønnsakene og laurbærblad og surr noen minutter sammen med kjøttet. Ha i hvitvin eller cider og la det dampe litt før vannet tilsettes. Sett et steketermometer midt i steken, legg på lokk og sett gryten i ovnen.

Trinn 2

Når kjernetemperaturen er 65 - 70 °C tar du gryten ut av ovnen. Smak sjyen til med salt og pepper og dryss raust med persille over før servering. Server med kokte norske nypoteter!