Braisert lammestek

Tidsbruk 120 minutter
12 ingredienser
578 planlagt
Braisert lammestek
Legg oppskrift
i handlelapp
En enkel lammerett som nesten lager seg selv. Perfekt som søndagsmiddag – du kan til og med rekke en liten tur mens steken står i ovnen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,8 stk
Surret lammestek (Sesongvare)
1,5 stk
Løk
2,3 stk
Gulrøtter
0,8 stk
Sellerirot
0,8 stk
Hvitløk
0,8 stk
Laurbærblad
3 dl
Eplejuice, eller hvitvin
1,5 ss
Persille
300 g
Nypoteter
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper
1,5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på 160 °C. Kutt løk i båter og rotgrønnsakene i biter. Del hvitløken i to på tvers. Brun steken på alle sider i litt smør i en gryte eller stekepanne med lokk. Tilsett grønnsakene og laurbærblad og surr noen minutter sammen med kjøttet. Ha i hvitvin eller cider og la det dampe litt før vannet tilsettes. Sett et steketermometer midt i steken, legg på lokk og sett gryten i ovnen.

Trinn 2

Når kjernetemperaturen er 65 - 70 °C tar du gryten ut av ovnen. Smak sjyen til med salt og pepper og dryss raust med persille over før servering. Server med kokte norske nypoteter!