Braisert lammeskank med potet- og ruccolastappe

Tidsbruk 60 minutter
11 ingredienser
393 planlagt
Braisert lammeskank med potet- og ruccolastappe
Legg oppskrift
i handlelapp
Lammeskanken er den nederste delen av lammelåret, mer presist – leggen. Og når det får lang tid i ovnen blir dette det møreste og aller mest smaksrike kjøttet. Prøv selv!

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Lammeskank

700 g
Lammeskank, ferdig stekt
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Maizenna

Rotgrønnsaker

150 g
Smør
1 ss
Persille
133 g
Kålrot
133 g
Gulrot
133 g
Sellerirot

Potet- og rucculastappe

1 kg
Poteter, løsvekt
1 dl
Helmelk
1 pakke
Rucculasalat

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Varm skankene med kraften i pakken sammen med grovhakket hvitløk i en ildfast form. La skankene stå i ovnen i 40 minutter. Ta av kraften og jevn den lett med maizenna rørt ut i kaldt vann. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Mise en place rotgrønnsaker: Skrell og skjær gulrot, kålrot og sellerirot i fine terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann, hell av vannet og vend inn smør og finhakket persille.

Trinn 3

Trinn 3

Mise en place potet- og ruccolastappe.

Trinn 4

Trinn 4

Skrell og kok mandelpoteter uten salt. Sil av vannet og knus potetene lett. Rør inn smør og melk. Smak til med salt. Vend inn vaskede ruccola før servering.