Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Braisert lammeskank med potet- og ruccolastappe

Oppskrift på Braisert lammeskank med potet- og ruccolastappe

Lammeskanken er den nederste delen av lammelåret, mer presist – leggen. Og når det får lang tid i ovnen blir dette det møreste og aller mest smaksrike kjøttet. Prøv selv!

Tidsbruk 60 minutter
Inneholder 11 ingredienser
Handlet 452 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Lammeskank

525 g Lammeskank, ferdig stekt
1,5 fedd Hvitløk
0,8 ss Maizenna

Potet- og rucculastappe

0,8 dl Helmelk
0,8 kg Poteter, løsvekt
0,8 pakke Rucculasalat

Rotgrønnsaker

99,8 g Gulrot
0,8 ss Persille
99,8 g Sellerirot
112,5 g Smør
99,8 g Kålrot

Del vår Braisert lammeskank med potet- og ruccolastappe oppskrift


Slik lager du Braisert lammeskank med potet- og ruccolastappe

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Varm skankene med kraften i pakken sammen med grovhakket hvitløk i en ildfast form. La skankene stå i ovnen i 40 minutter. Ta av kraften og jevn den lett med maizenna rørt ut i kaldt vann. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Mise en place rotgrønnsaker: Skrell og skjær gulrot, kålrot og sellerirot i fine terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann, hell av vannet og vend inn smør og finhakket persille.

Trinn 3

Trinn 3

Mise en place potet- og ruccolastappe.

Trinn 4

Trinn 4

Skrell og kok mandelpoteter uten salt. Sil av vannet og knus potetene lett. Rør inn smør og melk. Smak til med salt. Vend inn vaskede ruccola før servering.


Dra ned i kalender