Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Braisert lammeskank med potet- og ruccolastappe

Tidsbruk 60 minutter
11 ingredienser
464 planlagt
Braisert lammeskank med potet- og ruccolastappe
Klikk og dra
til kalenderen
Lammeskanken er den nederste delen av lammelåret, mer presist – leggen. Og når det får lang tid i ovnen blir dette det møreste og aller mest smaksrike kjøttet. Prøv selv!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Lammeskank

1,5 fedd
Hvitløk
0,8 ss
Maizenna
525 g
Lammeskank, ferdig stekt

Rotgrønnsaker

112,5 g
Smør
0,8 ss
Persille
99,8 g
Kålrot
99,8 g
Gulrot
99,8 g
Sellerirot

Potet- og rucculastappe

0,8 kg
Poteter, løsvekt
0,8 dl
Helmelk
0,8 pakke
Rucculasalat

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Varm skankene med kraften i pakken sammen med grovhakket hvitløk i en ildfast form. La skankene stå i ovnen i 40 minutter. Ta av kraften og jevn den lett med maizenna rørt ut i kaldt vann. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Mise en place rotgrønnsaker: Skrell og skjær gulrot, kålrot og sellerirot i fine terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann, hell av vannet og vend inn smør og finhakket persille.

Trinn 3

Trinn 3

Mise en place potet- og ruccolastappe.

Trinn 4

Trinn 4

Skrell og kok mandelpoteter uten salt. Sil av vannet og knus potetene lett. Rør inn smør og melk. Smak til med salt. Vend inn vaskede ruccola før servering.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender