Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Borscht - rødbetsuppe

Oppskrift på Borscht - rødbetsuppe

Denne rødbetfargede grønnsakssuppen har lange tradisjoner i Øst-Europa. Smaker nydelig med en klatt crème fraîche eller rømme.

Tidsbruk 35 minutter
Inneholder 17 ingredienser
Handlet 472 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Borscht

1 stk Løk
450 g Revet rødbeter
8 dl Grønnsaksbuljong
1 stang Stangselleri
1 stk Gulrot
1 fedd Hvitløk
0,5 dl Olivenolje
400 g Hodekål
1 klype Salt
1 stk Laurbærblad
1,5 ss Hvitvinseddik
1 klype Pepper

Rugbrødkrutonger

0,5 stk Dansk rugbrød
1 klype Pepper
1 klype Salt
1 ss Olivenolje

Topp med

1 dl Crème fraîche

Del vår Borscht - rødbetsuppe oppskrift


Slik lager du Borscht - rødbetsuppe

Trinn 1

Borscht: Finhakk løken og surr den myk i olivenoljen sammen med finhakket hvitløk. Skjær gulrot og stangselleri i fine terninger, og tilsett sammen med laurbærblad og buljong. Kok under lokk i 10 minutter.

Trinn 2

Tilsett finsnittet kål og kok i ytterligere 5 minutter. Ha i grovrevne rødbeter og kok i 10 minutter til. Smak til med salt, pepper og noen dråper hvitvinseddik for å balansere smaken.

Trinn 3

Rugbrødkrutonger: Skjær skiver av rugbrød og del i små terninger. Rist terningene i en stekepanne med olivenolje, salt og pepper. Server suppen toppet med en skje crème fraîche og rugbrødkrutonger.


Dra ned i kalender