Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Borscht - rødbetsuppe

Tidsbruk 35 minutter
17 ingredienser
490 planlagt
Borscht - rødbetsuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne rødbetfargede grønnsakssuppen har lange tradisjoner i Øst-Europa. Smaker nydelig med en klatt crème fraîche eller rømme.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Borscht

1 stk
Løk
1 fedd
Hvitløk
1 stk
Gulrot
1 stang
Stangselleri
1 stk
Laurbærblad
8 dl
Grønnsaksbuljong
400 g
Hodekål
450 g
Revet rødbeter
0,5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1,5 ss
Hvitvinseddik

Topp med

1 dl
Crème fraîche

Rugbrødkrutonger

0,5 stk
Dansk rugbrød
1 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Borscht: Finhakk løken og surr den myk i olivenoljen sammen med finhakket hvitløk. Skjær gulrot og stangselleri i fine terninger, og tilsett sammen med laurbærblad og buljong. Kok under lokk i 10 minutter.

Trinn 2

Tilsett finsnittet kål og kok i ytterligere 5 minutter. Ha i grovrevne rødbeter og kok i 10 minutter til. Smak til med salt, pepper og noen dråper hvitvinseddik for å balansere smaken.

Trinn 3

Rugbrødkrutonger: Skjær skiver av rugbrød og del i små terninger. Rist terningene i en stekepanne med olivenolje, salt og pepper. Server suppen toppet med en skje crème fraîche og rugbrødkrutonger.