Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Borscht - rødbetsuppe

Tidsbruk 35 minutter
17 ingredienser
483 planlagt
Borscht - rødbetsuppe
Klikk og dra
til kalenderen
Denne rødbetfargede grønnsakssuppen har lange tradisjoner i Øst-Europa. Smaker nydelig med en klatt crème fraîche eller rømme.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Borscht

1 stk
Løk
1 fedd
Hvitløk
1 stk
Gulrot
1 stang
Stangselleri
1 stk
Laurbærblad
8 dl
Grønnsaksbuljong
400 g
Hodekål
450 g
Revet rødbeter
0,5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1,5 ss
Hvitvinseddik

Topp med

1 dl
Crème fraîche

Rugbrødkrutonger

0,5 stk
Dansk rugbrød
1 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Borscht: Finhakk løken og surr den myk i olivenoljen sammen med finhakket hvitløk. Skjær gulrot og stangselleri i fine terninger, og tilsett sammen med laurbærblad og buljong. Kok under lokk i 10 minutter.

Trinn 2

Tilsett finsnittet kål og kok i ytterligere 5 minutter. Ha i grovrevne rødbeter og kok i 10 minutter til. Smak til med salt, pepper og noen dråper hvitvinseddik for å balansere smaken.

Trinn 3

Rugbrødkrutonger: Skjær skiver av rugbrød og del i små terninger. Rist terningene i en stekepanne med olivenolje, salt og pepper. Server suppen toppet med en skje crème fraîche og rugbrødkrutonger.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender