Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Bondepiker

Tidsbruk 45 minutter
14 ingredienser
489 planlagt
Bondepiker
Legg oppskrift
i handlelapp
Her får du en ny vri på en norsk dessertklassiker. Vaniljestang, Philadelphia-ost og sitron gir en ekstra god bondepikekrem.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Eplemarmelade

3 stk
Epler
0,4 dl
Eplejuice
0,8 ts
Malt kanel
3 ss
Sukker
0,8 ss
Smør

Bondepikekrem

1,5 dl
Kremfløte
3 ss
Melis
0,8 stk
Vaniljestang
75 g
Philadelphia ost
0,4 stk
Sitron

Strø

4,5 stk
Kavring
0,8 ss
Sukker
0,8 ss
Smør
0,4 ts
Kanel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Eplemarmelade, krem og strø kan lages på forhånd og oppbevares kjølig. Men monter desserten rett før servering, da holder kjeksstrøet seg sprøtt.

Trinn 2

Trinn 2

Eplemarmelade: Skrell og ta ut kjernen på eplene, del dem i båter. Kok opp eplejuice og kanel og trekk eplene under lokk til eplene er møre. Tilsett sukker og sil av overflødig væske.

Trinn 3

Visp eplene hardt til marmeladekonsistens og rør inn smør til marmeladen er ca. 40°C.

Trinn 4

Trinn 4

Bondepikekrem: Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Visp fløten med melis og vaniljefrø til luftig krem. Visp inn romtemperert ost til alt er smidig. Bland inn raspet skall av vasket sitron.

Trinn 5

Trinn 5

Mise en place kavring.

Trinn 6

Trinn 6

Knus kavringen og ha smulene i en kjele med sukker, smør og kanel. Rør blandingen på middels varme til sukkeret karamelliserer seg rundt kavringen. Avkjøl på bakepapir.

Trinn 7

Trinn 7

Legg eplemarmelade, krem og strø lagvis i glass og server.