Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Bondeomelett med tomatsalat

Tidsbruk 20 minutter
15 ingredienser
980 planlagt
Bondeomelett med tomatsalat
Klikk og dra
til kalenderen
Fri for gluten
Landlig omelettlykke! Hva er vel bedre vårmat enn en luftig, rustikk potetomelett, toppet med tomater og sprøstekt bacon? Denne raske retten passer utmerket på travle dager, eller til sommersesongens første uteservering.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Omelett

300 g
Nypoteter
8 stk
Egg
1 dl
Helmelk
0,5 stk
Løk, 4-pk
0,5 stk
Purre
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Solsikkeolje
1 pakke
Bacon i tynne skiver

Tomatsalat

3 stk
Tomater
0,5 stk
Løk, 4-pk
1 ts
Balsamicoeddik
1 ts
Kaldpresset olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og skjær potetene i terninger, kok dem møre i lettsaltet vann. Bland egg med melk, salt og nykvernet pepper. Stek baconskiver sprø i en panne og legg dem over på et kjøkkenpapir, slik at oljen renner av.

Trinn 2

Skjær løk i terninger og vasket purre i strimler. Fres det i en panne med litt olje, tilsett kokte poteter og la alt bli varmt. Ha i eggeblandingen, rør litt til eggene begynner å sette seg, ha på lokk og skru ned varmen. La omeletten trekke ferdig.

Trinn 3

Vask og skjær tomatene i grove biter, bland dem med finhakket løk, eddik, kaldpresset olivenolje og smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 4

Server omeletten med bacon og tomatsalat på toppen.

Serveringsforslag

Bland gjerne inn litt ost i omeletten og dryss over frisk dill.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender