Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Bondeomelett med tomatsalat
Fri for gluten

Oppskrift på Bondeomelett med tomatsalat

Landlig omelettlykke! Hva er vel bedre vårmat enn en luftig, rustikk potetomelett, toppet med tomater og sprøstekt bacon? Denne raske retten passer utmerket på travle dager, eller til sommersesongens første uteservering.

Tidsbruk 20 minutter
Inneholder 15 ingredienser
Handlet 977 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


1 pakke Bacon i tynne skiver

Omelett

8 stk Egg
0,5 stk Purre
0,5 stk Løk, 4-pk
300 g Nypoteter
1 dl Helmelk
1 klype Pepper
1 klype Salt
2 ss Solsikkeolje

Tomatsalat

0,5 stk Løk, 4-pk
3 stk Tomater
1 ts Balsamicoeddik
1 klype Salt
1 ts Kaldpresset olivenolje
1 klype Pepper

Del vår Bondeomelett med tomatsalat oppskrift


Slik lager du Bondeomelett med tomatsalat

Trinn 1

Skrell og skjær potetene i terninger, kok dem møre i lettsaltet vann. Bland egg med melk, salt og nykvernet pepper. Stek baconskiver sprø i en panne og legg dem over på et kjøkkenpapir, slik at oljen renner av.

Trinn 2

Skjær løk i terninger og vasket purre i strimler. Fres det i en panne med litt olje, tilsett kokte poteter og la alt bli varmt. Ha i eggeblandingen, rør litt til eggene begynner å sette seg, ha på lokk og skru ned varmen. La omeletten trekke ferdig.

Trinn 3

Vask og skjær tomatene i grove biter, bland dem med finhakket løk, eddik, kaldpresset olivenolje og smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 4

Server omeletten med bacon og tomatsalat på toppen.

Serveringsforslag

Bland gjerne inn litt ost i omeletten og dryss over frisk dill.


Dra ned i kalender