Bondeomelett med aioli og tomatsalat

Tidsbruk 40 minutter
12 ingredienser
135 planlagt
Bondeomelett med aioli og tomatsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Ovnsbakt rustikk. Server en litt påkostet påskeomelett – lett å lage og med mange gode smaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 ss
Dijonsennep
7 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
2 stk
Løk
400 g
Poteter
2 dl
Erter REMA 1000
1 dl
Helmelk Tine
1 stk
Sitron
3 stk
Tomat
1 potte
Kruspersille, liten
3 dl
Solsikkeolje REMA 1000
3 ss
Olivenolje REMA 1000
4 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Omlett: Skrell potet og løk og skjær det i tynne skiver. Stek det blankt i olje og mørt sammen med finhakket hvitløk (2/4) på svak varme.

Trinn 2

Trinn 2

Bland egg (6/7), vann (1 dl for hvert sjette egg), melk, salt og pepper i en bolle.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett grovhakket persille og erter i stekepannen, rør rundt og hell over eggeblandingen. Stek omeletten på middels varme i 2 minutter, skru ned varmen og stek omeletten ferdig under lokk. Du kan evt. steke omeletten ferdig i stekeovnen på 160°C.

Trinn 4

Trinn 4

Aioli: Pisk sammen egg (1 egg per fedd hvitløk), sennep, finhakket hvitløk (1/4), sitronsaft (1 ss per fedd hvitløk), salt og pepper.

Trinn 5

Trinn 5

Hell solsikkeoljen i en tynn stråle i blandingen mens du visper kraftig. Bruk gjerne stavmikser eller kjøkkenmaskin. Blir aiolien for fast, spe med kaldt vann for å få en mer luftig konsistens. Smak til med eventuelt mer sitron, sennep, salt og pepper.

Trinn 6

Trinn 6

Tomatsalsa: Bland grovhakket tomat og finhakket hvitløk (1/4). Dryss over litt salt og pepper, ha på litt olivenolje, rør rundt og la den hvile minst 5 minutter før servering. Holder seg godt i noen timer i kjøleskap.

Serveringsforslag

Grovhakket frisk basilikum smaker godt i salaten.