Boeuf Bourguignon

Tidsbruk 140 minutter
13 ingredienser
557 planlagt
Boeuf Bourguignon
Legg oppskrift
i handlelapp
Boeuf Bourguignon har sin opprinnelse fra regionen Bourgogne, som gjerne omtales som Frankrikes kulinariske sentrum. Vin er en sentral ingrediens i denne deilige retten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

800 g
Storfekjøtt (høyrygg eller bog u/bein)
1 stk
Laurbærblad
1 ts
Tørket timian
10 stk
Sjalottløk
2 stk
Gulrøtter
200 g
Fersk sjampinjong
150 g
Bacon i terninger
1 neve
Frisk timian
2 ss
Smør
1 terning
3 dl kjøttkraft eller vann + 1 stk. buljongterning
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
4 dl
Rødvin (eller vann)

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt kjøttet i terninger (4x4 cm). Brun det godt i varm stekepanne med smør i små porsjoner. Ha kjøttet over i en gryte og krydre med salt og pepper.

Trinn 2

Rens sjalottløk og brun dem litt i pannen. Små kan brukes hele, store kan deles i to på langs. Sett dem til side.

Trinn 3

Hell kraft og vin i gryten med kjøttet. Tilsett laurbærblad og timian, og kok opp. Senk varmen og la kjøttet trekke i ca. 1 1⁄2 time.

Trinn 4

Kutt gulrøtter i biter og sjampinjong i båter. Ha gulrøtter og sjalottløk i gryta og la det trekke i ytterligere 30 minutter.

Brun sjampinjong og bacon i en varm stekepanne. Ha det over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Topp med hakket timian.

Serveringsforslag

Server gjerne med potetstappe.