Blue Cheese Hamburger

17 ingredienser
140 planlagt
Blue Cheese Hamburger
Legg oppskrift
i handlelapp
Sødmefull løk smaker himmelsk sammen med blåmuggost! Bacon og en deilig Green Goddess dressing balanserer med saltinnslag og friskhet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 pakke
Thick & Juicy Big Beef burger
60 g
Selbu blå
4 skive
Bacon
1 pose
Hamburgerbrød

Karamellisert løk

1 stk
Stor løk
1 ss
Solsikkeolje
1 ss
Usaltet smør
2 klype
Salt

Green Goddess urtedressing

5 ss
Finhakket persille
1,5 dl
Crème fraîche
3 dl
Majones
5 ss
Finhakket gressløk
2 ss
Worcestershiresaus
0,5 stk
Presset sitron
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Karamellisert løk: Rens og hakk løken. Varm olje og smør i en stekepanne på middels lav varme. Ha i løk, tilsett salt og stek til løken er gyllenbrun. Det er viktig å holde en lav temperatur for å unngå at løken brenner. Det tar litt tid, men det er verdt det.

Trinn 2

Grill hamburgere på direkte varme til de løsner fra risten (ca. 1 ½ minutt) på den ene siden. Snu dem og grill videre til de får en fin farge på den andre siden.

Trinn 3

Flytt burgerne til indirekte varme. Ta ned lokket og grill ferdig – det tar 2-4 minutter avhengig av tykkelsen. Hvis du skal ha ost på burgerne, legg på osteskiver når det er ett minutt igjen av grilltiden.

Trinn 4

Green Goddess urtedressing: Bland sammen majones, crème fraîche, finhakkede urter, presset sitron, hvitvinseddik og worcestershire i en bolle. Smak til med salt og nykvernet pepper og evt. litt mer presset sitron.

Trinn 5

Stek eller grill bacon.

Trinn 6

Varm burgerbrød på grillen. Vær forsiktig – de trenger ikke lang tid.

Trinn 7

Montér burger med valgt tilbehør.

Siderett

Husk også å planlegg "Grønnsaksspyd". Se under!