Blomkålris med nøtter og kylling | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllingfilet Blomkålris med nøtter og kylling

Blomkålris med nøtter og kylling

3.6 i snitt
Blomkålris med nøtter og kylling
En enkel og sunn middag. Med asiatisk dressing, er dette en god og eksotisk rett i hverdagen, full av vitaminer og næringsstoffer.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 pose
Blomkålris
400 gr
Kyllingfilet
1 dl
Peanøtter
2 stk
Gulrøtter
2
Vårløk
0.5 stk
Agurk
1 pose
Sukkererter
1 neve
Koriander
1 stk
Rød chili i skiver
1 klype
Salt og pepper
2 ss
Nøytral olje

Dressing

4 ss
Soyasaus
4 ss
Sesamfrø, ristet og knust
1 ts
Revet ingefær
1 ts
Revet hvitløk
1 ss
Limesaft
0.5 ts
Chilisaus
4 ss
Vann
2 ts
Honning

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag dressing: Rist sesamfrøene gylne i tørr panne eller i ovnen på 180 grader noen minutter. Knus dem til det blir en purré, i morter eller i bunnen av en tung kjele. Bland sammen med resten av ingrediensene til dressingen.

  2. Trinn 2

    Kutt kyllingen i strimler og stek i litt olje til de er gylne og gjennomstekte.

  3. Trinn 3

    Kok blomkålrisen i 3-5 minutter og hell av vannet med en sil.

  4. Trinn 4

    Grovhakk nøtter. Skjær gulrøtter i strimler, vårløk i skiver og agurk i staver. Skjær opp sukkerertene i to-tre biter.

  5. Trinn 5

    Bland grønnsakene med blomkålris og dressing. Ha over kylling og topp med nøtter og koriander. Smak til med salt og pepper.

TIPS!

Har du bedre tid kan du enkelt lage blomkålrisen selv. Kjøp et blomkålshode, del i mindre biter og kjør i kjøkkenmaskin, blender eller stavmikser til du får «ris».