Blomkålris med nøtter og kylling

4.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
19 ingredienser
1335 planlagt
Blomkålris med nøtter og kylling
Legg oppskrift
i handlelapp
En enkel og sunn middag. Med asiatisk dressing, er dette en god og eksotisk rett i hverdagen, full av vitaminer og næringsstoffer.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 pose
Blomkålris
400 g
Kyllingfilet
1 dl
Peanøtter
2 stk
Gulrøtter
2
Vårløk
0.5 stk
Agurk
1 pose
Sukkererter
1 neve
Koriander
1 stk
Rød chili i skiver
1 klype
Salt og pepper
2 ss
Nøytral olje

Dressing

4 ss
Soyasaus
4 ss
Sesamfrø, ristet og knust
1 ts
Revet ingefær
1 ts
Revet hvitløk
1 ss
Limesaft
0.5 ts
Chilisaus
4 ss
Vann
2 ts
Honning

Slik gjør du

Trinn 1

Lag dressing: Rist sesamfrøene gylne i tørr panne eller i ovnen på 180 grader noen minutter. Knus dem til det blir en purré, i morter eller i bunnen av en tung kjele. Bland sammen med resten av ingrediensene til dressingen.

Trinn 2

Kutt kyllingen i strimler og stek i litt olje til de er gylne og gjennomstekte.

Trinn 3

Kok blomkålrisen i 3-5 minutter og hell av vannet med en sil.

Trinn 4

Grovhakk nøtter. Skjær gulrøtter i strimler, vårløk i skiver og agurk i staver. Skjær opp sukkerertene i to-tre biter.

Trinn 5

Bland grønnsakene med blomkålris og dressing. Ha over kylling og topp med nøtter og koriander. Smak til med salt og pepper.

TIPS!

Har du bedre tid kan du enkelt lage blomkålrisen selv. Kjøp et blomkålshode, del i mindre biter og kjør i kjøkkenmaskin, blender eller stavmikser til du får «ris».