Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Blomkålsuppe med laks og rugbrødterninger

Tidsbruk 25 minutter
10 ingredienser
473 planlagt
Blomkålsuppe med laks og rugbrødterninger
Legg oppskrift
i handlelapp
Blomkålen er som skapt for å lage skikkelig god og fyldig suppe, og med litt laks og sprø brødterninger er denne retten komplett. Ferdig før du får sagt posesuppe, så denne lager du best fra bunnen av.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Blomkålsuppe

2 stk
Blomkål
2 ss
Crème fraîche
1 l
Hønsebuljong
50 g
Smør
1 klype
Salt

Laks

250 g
Laksestrimler
0,5 stk
Sitron
1 ts
Salt

Rugbrødterninger

2 skive
Rugbrød
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Del opp blomkål i små buketter. Skjær stilken i tynne skiver. Ta med de innerste grønne bladene også. Ha i blomkålen i en kjele sammen med buljong og la dette koke under lokk i 5 minutter.

Trinn 2

Skjær rugbrødskivene i små terninger og stek dem gylne på middels varme i en panne med smør.

Trinn 3

Ta av 1/3 av blomkålen og sett til side. Kjør resten med blender sammen med crème fraîche og smør. Kutt laksen i grove terninger, vend dem med sitron og salt og la trekke i 2 minutter. Legg lakseterningene over i suppen. La trekke i et par min. Smak til med salt. Bland inn bitene av blomkål.

Trinn 4

Ha suppen i dype tallerkener og legg rugbrødterningene på toppen.