Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Blomkålsuppe med laks og rugbrødterninger

Oppskrift på Blomkålsuppe med laks og rugbrødterninger

Blomkålen er som skapt for å lage skikkelig god og fyldig suppe, og med litt laks og sprø brødterninger er denne retten komplett. Ferdig før du får sagt posesuppe, så denne lager du best fra bunnen av.

Tidsbruk 25 minutter
Inneholder 10 ingredienser
Handlet 454 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Blomkålsuppe

2 ss Crème fraîche
2 stk Blomkål
1 l Hønsebuljong
50 g Smør
1 klype Salt

Laks

0,5 stk Sitron
1 ts Salt
250 g Laksestrimler

Rugbrødterninger

2 skive Rugbrød
1 ss Smør

Del vår Blomkålsuppe med laks og rugbrødterninger oppskrift


Slik lager du Blomkålsuppe med laks og rugbrødterninger

Trinn 1

Del opp blomkål i små buketter. Skjær stilken i tynne skiver. Ta med de innerste grønne bladene også. Ha i blomkålen i en kjele sammen med buljong og la dette koke under lokk i 5 minutter.

Trinn 2

Skjær rugbrødskivene i små terninger og stek dem gylne på middels varme i en panne med smør.

Trinn 3

Ta av 1/3 av blomkålen og sett til side. Kjør resten med blender sammen med crème fraîche og smør. Kutt laksen i grove terninger, vend dem med sitron og salt og la trekke i 2 minutter. Legg lakseterningene over i suppen. La trekke i et par min. Smak til med salt. Bland inn bitene av blomkål.

Trinn 4

Ha suppen i dype tallerkener og legg rugbrødterningene på toppen.


Dra ned i kalender