Blomkålsuppe med grillet scampi

Tidsbruk 20 minutter
9 ingredienser
343 planlagt
Blomkålsuppe med grillet scampi
Legg oppskrift
i handlelapp
Luksusversjonen av blomkålsuppe – med chili og scampi – for under hundrelappen! Hele retten er ferdig på 20 minutter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Blomkålsuppe

1 stk
Blomkål
2 terning
Grønnsaksbuljong
2 dl
Matfløte
8 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt

Scampi

500 g
Rå scampi
1 stk
Rød chili
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Tin og skrell scampi.

Trinn 2

Rens og grovhakk blomkål og kok den mør i grønnsaksbuljong. Kjør suppen glatt med en stavmikser og tilsett matfl øte og salt.

Trinn 3

La suppen stå og trekke mens du varmer en grillpanne eller vanlig stekepanne med olivenolje. Tilsett scampi, finhakket hvitløk og chili og fres 1-2 minutter til scampiene får en fin rosa farge. Ikke ha for mye i pannen om gangen – stek gjerne i to omganger.

Trinn 4

Server blomkålsuppen med grillet scampi.

Serveringsforslag

Server gjerne med frisk kruspersille og godt brød.