Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Blomkålsuppe med fritert kapers og reker

Oppskrift på Blomkålsuppe med fritert kapers og reker

En god porsjon reker i bunnen av suppetallerkenen ved servering; du heller mild blomkålsuppe over mens gjestene ser på, og topper det hele med salte, friterte kapers og gressløkolje. Spektakulært og smakfullt!

Tidsbruk 40 minutter
Inneholder 9 ingredienser
Handlet 113 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Blomkålsuppe

6 dl Melk
1,5 dl Fløte
0,8 stk Stor blomkål
0,8 kg Skipperreker
93,8 g Meierismør

Friterte kapers

0,8 glass Kapers
0,8 dl Solsikkeolje

Gressløkolje

0,8 potte Gressløk
0,8 dl Solsikkeolje

Del vår Blomkålsuppe med fritert kapers og reker oppskrift


Slik lager du Blomkålsuppe med fritert kapers og reker

Trinn 1

Trinn 1

Tin og rens rekene. Bruk 2/3 av blomkålen samt stilken og kok mørt i melk og fløte i ca. 30 minutter. Kjør det med stavmikser eller i en blender sammen med smør og smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Del resten av blomkålen i små buketter og stek dem i en panne med litt smør.

Trinn 3

Trinn 3

Varm olje i en kasserolle, ha i kapers og friter dem i to minutter. Legg dem på kjøkkenpapir og la renne av.

Trinn 4

Trinn 4

Kjør gressløk og solsikkeolje i en blender til det er helt glatt, sil oljen gjennom dørslag eller tesil. Kjør suppen med stavmikser slik at det skummer. Ha reker og blomkålbukettene i en tallerken, øs suppen over og topp med fritert kapers og gressløkolje.


Dra ned i kalender