Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Blomkålsuppe med fritert kapers og reker

Tidsbruk 40 minutter
9 ingredienser
114 planlagt
Blomkålsuppe med fritert kapers og reker
Klikk og dra
til kalenderen
En god porsjon reker i bunnen av suppetallerkenen ved servering; du heller mild blomkålsuppe over mens gjestene ser på, og topper det hele med salte, friterte kapers og gressløkolje. Spektakulært og smakfullt!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Blomkålsuppe

0,8 kg
Skipperreker
0,8 stk
Stor blomkål
6 dl
Melk
1,5 dl
Fløte
93,8 g
Meierismør

Friterte kapers

0,8 dl
Solsikkeolje
0,8 glass
Kapers

Gressløkolje

0,8 potte
Gressløk
0,8 dl
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin og rens rekene. Bruk 2/3 av blomkålen samt stilken og kok mørt i melk og fløte i ca. 30 minutter. Kjør det med stavmikser eller i en blender sammen med smør og smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Del resten av blomkålen i små buketter og stek dem i en panne med litt smør.

Trinn 3

Trinn 3

Varm olje i en kasserolle, ha i kapers og friter dem i to minutter. Legg dem på kjøkkenpapir og la renne av.

Trinn 4

Trinn 4

Kjør gressløk og solsikkeolje i en blender til det er helt glatt, sil oljen gjennom dørslag eller tesil. Kjør suppen med stavmikser slik at det skummer. Ha reker og blomkålbukettene i en tallerken, øs suppen over og topp med fritert kapers og gressløkolje.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender