Blomkålrisotto

Tidsbruk 20 minutter
10 ingredienser
406 planlagt
Blomkålrisotto
Legg oppskrift
i handlelapp
En ekstra sunn risottovariant nesten helt uten karbohydrater!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Blomkål
1 stk
Sjalottløk
1 fedd
Hvitløk
0,3 stk
Revet squash eller frosne erter
100 g
Revet parmesan
0,3 potte
Hakket persille
2 ss
Olivenolje
1 ts
Hvitvinseddik
1,5 dl
Vann
1 terning
Buljongterning

Slik gjør du

Trinn 1

Riv blomkålen på grovt rivjern. Spar gjerne noen bitt esmå blomkålbukett er. Finhakk sjalott løk og hvitløk. Stek det blankt og mykt i olivenolje. Tilsett hvitvinseddik og la det dampe ut.

Trinn 2

Tilsett vann, smuldre i buljongterningen og la den løse seg opp. Ha i den revne blomkålen, blomkålbukett ene, grønne erter og/eller revet squash og la det småkoke i to minutt er.

Trinn 3

Vend inn revet parmesan og hakket persille og server! Enten som egen rett eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.