Blomkålgryte med karri og ris

Tidsbruk 30 minutter
15 ingredienser
76 planlagt
Blomkålgryte med karri og ris
Legg oppskrift
i handlelapp
Dette er en enkel og smaksrik blomkålgryte med karri som faller i smak hos de fleste. Serveres med ris og frisk koriander.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

1 stk
Blomkål
1 ss
Karri
2 ts
Tomatpuré
1 stk
Løk
2 stk
Tomater
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Chili
1 ss
Ingefær
1 boks
Kokosmelk
1 dl
Rosiner
4 dl
Ris
1 potte
Koriander
1 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Rens blomkål og del i små buketter. Kjør løk, tomat, hvitløk, chili og ingefær i en foodprosessor.

Trinn 2

Fres karri og tomatpuré i olje på middels varme i 30 sekunder. Ha grønnsaksmassen i kjelen med karri. Tilsett kokosmelk. Kok i ca. 15 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 3

Ha i blomkålbukettene og rosiner, og kok videre i ca. 10–15 minutter. Kok ris eller anvisning på pakken. Server blomkålgryten med kokt ris. Topp med masse frisk koriander.