Blomkålcouscos med brokkoli, ost og mynte

Tidsbruk 30 minutter
12 ingredienser
415 planlagt
Blomkålcouscos med brokkoli, ost og mynte
Legg oppskrift
i handlelapp
Bruk blomkål på en helt ny måte! Sunt og veldig godt!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Blomkål
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rødløk
1 bunt
Fersk mynte
1 stk
Brokkoli
150 g
Grønne erter

100 g
Ost
0,5 stk
Saft av sitron
5 ss
Gresskarkjerner
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær blomkål i biter og bruk en kjøkkenmaskin med knivblad til å lage couscous av blomkålen.

Trinn 2

Finhakk rødløk, hvitløk og mynte. Del opp brokkoli i buketter.

Trinn 3

Kok opp 2 kjeler med vann med en klype salt. Legg brokkoli i den ene, gi den et oppkok, trekk kjelen av plata og la den trekke noen minutter før du heller av vannet. I den andre kjelen legger du i de grønne ertene. Gi dem et oppkok og hell av vannet.

Trinn 4

Rist gresskarkjerner i en tørr kjele til de begynner å «poppe». Sett til side.

Trinn 5

Stek løk i litt solsikkeolje i en stekepanne. Når løken har blitt myk og blank – tilsett hvitløk og blomkål og stek i ca. 10 minutter.

Trinn 6

Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Bland sammen blomkålcouscous med brokkoli, erter, mynte, gresskarkjerner og smuldret ost.