Blåskjellpasta med squash og cherrytomater | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Pasta Blåskjellpasta med squash og cherrytomater

Blåskjellpasta med squash og cherrytomater

5.0 i snitt
Blåskjellpasta med squash og cherrytomater

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Blåskjell
1 stk
Sitronsaft
400 gr
Pasta
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Chili
1 neve
Revet persille
1 stk
Squash
1 kurv
Cherrytomater
0.5 dl
Vann
0.5 dl
Olivenolje
2 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Vask og rens blåskjellene.

  2. Trinn 2

    Varm opp en gryte med lokk. Legg i blåskjellene og tilsett hvitvin eller vann med sitron og damp skjellene til de har åpnet seg. Dette tar ca 5 minutter. Sil deretter av og ta vare på kraften. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

  3. Trinn 3

    Kok opp en kjele med vann til pasta. Ikke bruk salt (det trengs ikke pga. salt i skjell og saus).

  4. Trinn 4

    Varm opp 1/2 dl olivenolje i en panne på middels varme og tilsett hvitløk og chili.

  5. Trinn 5

    Tilsett squash og cherrytomatene delt i to og la det surre i noen minutter.

  6. Trinn 6

    Tilsett blåskjellene sammen med kraften. La det surre i 5 minutter.

  7. Trinn 7

    Sil av pastaen når den er «al dente». Ha pastaen i pannen med skjellen og bland godt. Server med hakket persille og gjerne pangratutto.

I denne skalldyrpastaen kan du også bruke reker. Da må du bare vende de inn rett før servering.