Hopp til innhold

Blåskjellpasta med reker og kamskjell

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
18 ingredienser
95 planlagt
Blåskjellpasta med reker og kamskjell

Liker du sjømat, liker du denne pastaretten! Varier med ulike typer skalldyr; du kan til og med bruke fisk.

Antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Tomatsaus

0.5 dl
Olivenolje
1 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1 ts
Hakket frisk timian
1 ss
Tørket oregano
0.3 potte
Basilikum
1 boks
Hakkede tomater
1 ss
Sukker
0.5 ts
Kvernet pepper
0.5 ts
Salt

Skalldyr

500 gr
Blåskjell
500 gr
Reker med skall
0.5 potte
Persille
200 gr
Fryste kamskjell

Tagliatelle

400 gr
Fersk tagliatelle
2 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
2 ss
Olivenolje
2 ss
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Start med å lage tomatsausen. Fres hakket løk og hvitløk i oljen og ha i hakkede urter. Tilsett boksen med hakkede tomater og kok opp. La sausen koke i 5 minutter til den tykner litt. Smak til med sukker, salt og pepper.

Trinn 2

Rens blåskjellene, vask dem i kaldt vann, fjern «skjegget» og kast knuste blåskjell. Tin og skrell rekene. Tin kamskjellene og del dem i to hvis de er store.

Trinn 3

Legg alle skalldyrene, bortsett fra de rensede rekene, i tomatsausen. Kok opp under lokk og tilsett de rensede rekene og hakket bladpersille. Samtidig: kok opp vannet til pastaen med salt og olivenolje og kok den ferske tagliatellen der i 3 minutter, sil av vannet og bland tagliatelle med tomat-/skalldyrsausen.