Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Blackened cod og grønnkål med chili, ingefær og sesam

Tidsbruk 20 Minutter
15 Ingredienser
278 Planlagt
Blackened cod og grønnkål med chili, ingefær og sesam
Klikk og dra
til kalenderen
(OBS: Fisken skal marineres i 3-4 timer) Serveres på japanske restauranter verden rundt – nå også hjemme hos deg?

Velg antall personer

2 Voksne
2 barn

Ingredienser

Marinade

1 ss
Finhakket ingefær
4 ss
Soyasaus
2 ss
Akasiehonning
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Eplecidereddik

Torskeloin

500 g
Skreifilet

Grønnkål

200 g
Grønnkål
1 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Purre
2 stk
Sjalottløk
1 ss
Sesamfrø

Fra kjøkkenskapet ditt

0,5 ts
Sort pepper
0,5 dl
Olivenolje
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Ha finhakket ingefær (spar halvparten til grønnkålen), soyasaus, honning, revet hvitløk, eddik og pepper i en bolle og bland godt. Legg fiskestykkene i en plastpose og hell over marinaden. La fisken marinere i 3-4 timer. Du kan også legge fisken i marinade kvelden før – da tilbereder du middagen på 20 minutter.

Trinn 2

Sett stekeovnen på 250°C.

Trinn 3

Fjern den grove stilken på grønnkålen og riv den i grove biter. La den fosskoke i lettsaltet vann i 30 sekunder. Avkjøl raskt og tørk godt. Finhakk hvitløk, chili, ingefær, purre og sjalottløk og stek i olivenolje til løken er myk. Tilsett grønnkål og sesamfrø og fres godt. Krydre med nykvernet pepper.

Trinn 4

Bak fisken i marinaden midt i ovnen i 7 minutter. Server Blackened cod sammen med grønnkålen.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender