Blackened cod og grønnkål med chili, ingefær og sesam

Tidsbruk 20 minutter
15 ingredienser
357 planlagt
Blackened cod og grønnkål med chili, ingefær og sesam
Legg oppskrift
i handlelapp
(OBS: Fisken skal marineres i 3-4 timer) Serveres på japanske restauranter verden rundt – nå også hjemme hos deg?

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Marinade

1 ss
Finhakket ingefær
4 ss
Soyasaus
2 ss
Akasiehonning
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Eplecidereddik
0,5 ts
Sort pepper

Torskeloin

500 g
Skreifilet

Grønnkål

200 g
Grønnkål
1 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Purre
2 stk
Sjalottløk
1 ss
Sesamfrø
0,5 dl
Olivenolje
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Ha finhakket ingefær (spar halvparten til grønnkålen), soyasaus, honning, revet hvitløk, eddik og pepper i en bolle og bland godt. Legg fiskestykkene i en plastpose og hell over marinaden. La fisken marinere i 3-4 timer. Du kan også legge fisken i marinade kvelden før – da tilbereder du middagen på 20 minutter.

Trinn 2

Sett stekeovnen på 250°C.

Trinn 3

Fjern den grove stilken på grønnkålen og riv den i grove biter. La den fosskoke i lettsaltet vann i 30 sekunder. Avkjøl raskt og tørk godt. Finhakk hvitløk, chili, ingefær, purre og sjalottløk og stek i olivenolje til løken er myk. Tilsett grønnkål og sesamfrø og fres godt. Krydre med nykvernet pepper.

Trinn 4

Bak fisken i marinaden midt i ovnen i 7 minutter. Server Blackened cod sammen med grønnkålen.